آموزش 0 تا 100 طراحی و دوخت لباس زیر زنانه + 5 نکته دوخت لباس زیر راحت تر


تیم تحریریه دوخت برتر

نویسنده
۱۴ مهر ۱۴۰۳
زمان حدودی مطالعه:6 دقیقه

دسته بندی :

مقالات آموزشی
آموزش 0 تا 100 طراحی و دوخت لباس زیر زنانه + 5 نکته دوخت لباس زیر راحت تر
یکی از ضروری ترین پوشاک برای انسان ها لباس زیر است. این لباس ها باید به گونه ای باشد که هم راحت باشند هم اینکه برای پوشیدن در طولانی مدت مشکل ساز نباشند. شما به عنوان یک خیاط حرفه ای با نکات طراحی و دوخت لباس زیر آشنا باشید.

لباس زیر، یکی از ضروری‌ترین نیازهای هر فردی است. توانایی طراحی و دوخت لباس زیر نیازمند آموزش درست و اصولی است که مجموعه دوخت برتر، در ادامه این مقاله شما را با یادگیری طراحی و دوخت لباس زیر و همچنین نکات آن آشنا می‌کند.

اندازه‌های مورد نیاز برای رسم الگوی لباس زیر زنانه

برای رسم الگوی لباس زیر زنانه بهتر است از واحد اندازه‌گیری اینچ استفاده کنید. به این دلیل که معمولا در جدول‌های سایزبندی لباس زیر از اینچ استفاده می‌شود.

  • اندازه زیر سینه: برای اندازه‌گیری زیر سینه، در قدم اول یک لباس زیر راحت به تن کنید و سپس با استفاده از متر دور تا دور سینه را به گونه‌ای اندازه‌گیری کنید که متر نه چسبان و نه آزاد باشد. اندازه به دست آمده را یادداشت کنید.
  • اندازه دور سینه: برای اندازه‌گیری دور سینه، متر را دور تا دور برجسته‌ترین قسمت سینه قرار داده و اندازه بزنید.
  • قد سینه: برای به دست آوردن قد سینه می‌توانید یک دهم دور سینه را محاسبه کنید.

آموزش رسم الگوی لباس زیر زنانه

الگوسازی لباس زیر زنانه بسیار ساده است اما دارای نکات ظریفی است که نیازمند دقت، صبر و حوصله هستند.

  • برای شروع رسم الگوی لباس زیر زنانه، در قدم اول مربعی به طول دو برابر بلندی سینه به اضافه 5/1 سانتی متر رسم کنید.

برای مثال اگر قد سینه 8 سانتی متر باشد طول یک ضلع مربع 5/17 سانتی متر خواهد بود.

  • در مرحله بعدی، قطر مربع را مشخص کرده و یک سر آن را نقطه A و سر دیگر را نقطه B نام‌گذاری کنید.
  • از نقطه A به اندازه 3 سانتی متر علامت بزنید تا نقطه C به دست آید.
  • وسط ضلع‌های دو طرف نقطه A را علامت‌گذاری کنید و از نقاط مشخص شده به گونه‌ای خط هلال را رسم کنید که از نقطه C عبور کند.
  • از نقطه C به اندازه قد سینه یعنی 8 سانتی متر علامت بزنید تا نقطه D به دست آید.
  • در مرحله بعد، از طرفین نقطه C روی خط هلال به اندازه 3 سانتی متر علامت بزنید و نقاط به دست آمده را به نقطه D متصل کنید.
  • مانند تصویر، از طرفین ضلع‌های نقطه B به اندازه 1 سانتی متر داخل شوید و با خط‌کش این نقاط را به نقطه B متصل کنید. قسمت‌های هاشور زده شده را از الگو جدا کنید.
الگو دوخت سوتین
  • در ادامه نام نقطه B در قسمت بالای کاپ سینه به نقطه H تغییر پیدا می‌کند. این نقطه پس از برش به بند لباس‌زیر متصل خواهد شد.
  • گوشه سمت راست کاپ نیز به نقطه F تغییر می‌کند.
  • از نقطه E روی کاغذ به اندازه دلخواه که در این آموزش 15 سانتی متر است پایین آمده و نقطه G را علامت بزنید.
  • از نقطه E به اندازه 2 سانتی متر در عرض کادر علامت بزنید و نقطه F’ را علامت بزنید.
  • در مرحله بعدی نقطه F در کاپ سینه را روی نقطه F’ در قسمت زیر سینه مماس هم قرار دهید و هلال زیر سینه را طراحی کنید.
  • در آخر از نقطه G به اندازه یک دوم دور سینه علامت بزنید.
آموزش دوخت سوتین

لوازم مورد نیاز برای دوخت لباس زیر زنانه

  1. پارچه
  2. نوارهای تزئینی، تور دانتل کشی
  3. قزن و قزن متری
  4. انواع بالابر لباس زیر و حلقه‌های پلاستیکی

آموزش دوخت لباس زیر زنانه

دوخت لباس زیر زنانه علاوه بر آسان بودن، بسیار کاربردی است و در صورت آموزش صحیح و اصولی به راحتی توانایی دوخت لباس زیر را کسب خواهید کرد. برای این کار در ادامه‌ی این مقاله همراه ما باشید.

  • برای شروع، پارچه لباس زیر را پهن کرده و الگو را پس از مشخص کردن علامت‌های موازنه روی پارچه انداخته و با استفاده از سوزن ته گرد ثابت نگه دارید.
  • از قسمت کاپ سینه چهار لایه برش بزنید و هر دو لایه را به یکدیگر بدوزید، سپس با استفاده از نوار اریب لبه‌های کار را پوشش دهید.
  • در صورتی که از پارچه دانتل برای دوخت لباس زیر استفاده می‌کنید، می‌توانید با یک لایه آستر یا تور نازک ساده پشت کار را پوشش دهید.
  • این نکته را فراموش نکنید که قسمت زیر سینه را می‌بایست از دو لای بسته پارچه برش دهید.
  • در آخر برای نگه داشتن لباس زیر از قزن قفلی و انواع بالابرهای لباس زیر استفاده کنید.

هنگام دوخت لباس زیر زنانه به این نکته از سایت orange-lingerie نیز توجه داشته باشید:

When sewing power net to another fabric on a conventional sewing machine, such as when you attach the frame to the band, sew with the power net on the bed of the machine and the other fabric on top. With this method the power mesh seamline does not get stretched and you get a nice flat straight seam.

"هنگام دوخت توری به پارچه دیگری با چرخ خیاطی معمولی، مانند زمانی که فریم را به بند وصل می کنید، با توری روی تخت دستگاه و پارچه دیگر را روی آن بدوزید. با این روش خط درز توری کشیده نمی شود و شما یک درز صاف صاف و زیبا خواهید داشت."

5 نکته مهم در دوخت لباس زیر زنانه

  1. پارچه‌ی لباس زیر زنانه به دلیل تماس مداوم با پوست بدن می‌بایست باکیفیت باشد. بهتر است در دوخت لباس زیر زنانه از پارچه‌های نخی و پنبه‌ای استفاده شود اما هنگام دوخت لباس زیرهای فانتزی می‌توان از پارچه‌های توری، حریر و گیپور نیز استفاده کرد.
  2. پس از خرید پارچه، بهتر است آن را با آب ولرم و کمی مایع لباسشویی بشویید و اجازه دهید تا در معرض نور آفتاب خشک شود. این کار باعث پاک شدن آلودگی‌های روی پارچه می شود و از آبرفت پارچه پس از دوخت جلوگیری می‌کند.
  3. فراموش نکنید که مرحله‌ی اندازه‌گیری بسیار با دقت انجام شود چرا که کوچک‌ترین اشتباه در این مرحله موجب بزرگ یا کوچک شدن لباس زیر خواهد شد.
  4. برای بهتر شدن فرم کاپ سینه بهتر است پس از هر مرحله آن را اتو کنید.
  5. در صورتی که قصد دارید لباس زیر دوخته شده را همراه با لباس مجلسی به تن کنید بهتر است از کاپ سوتین استفاده کنید و دقت داشته باشید که کاپ تهیه شده فرم مناسب داشته باشد.

همانطور که گفته شد یکی از پارچه هایی که برای دوخت لباس زیر زنانه از آن استفاده می شود پارچه گیپور است. سایت intertex-fabric نیز درباره برخی از ویژگی های این پارچه مطلب زیر را آورده است:

We all know that lace itself is very delicate. It can be easily damaged. Guipure is also not as resistant as we all want it to be, but among similar materials, it is still less prone to deformation, of course, if the fabric is of high quality and made with integrity.

همه ما می دانیم که توری به خودی خود بسیار ظریف است. به راحتی می تواند آسیب ببیند. گیپور همچنین آنطور که همه ما می خواهیم مقاوم نیست، اما در بین مواد مشابه، هنوز کمتر در معرض تغییر شکل است، البته اگر پارچه از کیفیت بالایی برخوردار باشد و با یکپارچگی ساخته شده باشد.

انواع لباس زیر زنانه

لباس‌های زیر، انواع مختلفی دارند که با توجه به شکل، رنگ و جنس در دسته‌بندی‌های متفاوت قرار می‌گیرند.

  • لباس زیر برالت: لباس زیر‌های برالت هیچ کاپ و فنری ندارند و اغلب برای زیر لباس خواب استفاده می‌شوند. این لباس زیرها معمولا از جنس تور یا ساتن هستند.
  • لباس زیر اسفنجی: لباس زیر اسفنجی به لباس زیرهایی گفته می‌شود که در قسمت کاپ اسفنج دارند و این لباس زیرها بیشتر مناسب بانوانی که سینه‌های کوچک یا متوسط دارند هستند.
  • لباس زیر جک‌دار: لباس زیرهای جک‌دار برای خوش‌فرم دیده شدن سینه استفاده می‌شوند و مناسب افرادی است که مبتلا به افتادگی سینه هستند.
  • لباس زیر فانتزی: لباس زیرهای فانتزی معمولا از پارچه‌های توری و حریر دوخته می‌شوند و علاقه‌مندان خاص خود را دارند.

جمع‌بندی

در این مقاله از دوخت برتر به آموزش الگوسازی و دوخت لباس زیر زنانه و همچنین نکات مهم آن پرداخته شد. امیدواریم این آموزش برای شما کاربردی بوده باشد. توصیه میشود که برای افزایش مهارت خیاطی خود از دوره شب و عروس دوخت برتر هم دیدن فرمایید.

سوالات متداول

لباس زیر مناسب برای لباس‌های مجلسی چه مدلی است؟
برای لباس‌های مجلسی بهتر است از لباس زیرهایی با کاپ اسفنجی مناسب و بندهای شفاف استفاده شود.

بهترین پارچه برای دوخت لباس زیر چه نوع پارچه‌ای است؟
پارچه‌ی لباس زیر به دلیل تماس مستقیم با پوست بدن می‌بایست با دقت انتخاب شود. بهترین پارچه برای دوخت لباس زیر پارچه‌های نخی و پنبه‌ای هستند. اگر برای خرید پارچه سردرگم هستید توصیه میشود راهنمای خرید پارچه با کیفیت را بررسی کنید.

انواع مدل‌های لباس زیر چه مدل‌هایی هستند؟
انواع لباس زیر شامل لباس زیرهای برالت، اسفنجی، فنردار، کاپ‌دار، جک‌دار و فانتزی می‌شود.

تیم تحریریه دوخت برتر

نویسنده
اشتراک گذاری در :‌

دیدگاه خود را درباره این بلاگ بنویسید

با ارسال دیدگاه خود درباره این بلاگ به بهبود و کیفیت بلاگ ها کمک کنید.