پارچه میکرو چیست؟ | بررسی 7 مورد از کاربردهای پارچه میکرو در خیاطی


تیم تحریریه دوخت برتر

نویسنده
۹ آذر ۱۴۰۳
زمان حدودی مطالعه:8 دقیقه

دسته بندی :

مقالات آموزشی
پارچه میکرو چیست؟ | بررسی 7 مورد از کاربردهای پارچه میکرو در خیاطی
انواع مختلفی پارچه در خیاطی استفاده می شود و با پیشرفت تکنولوزی ممکن است که پارچه های جدید تری نیز به این صنعت اضافه شود. پارچه میکرو یکی از پارچه های جدید در خیاطی است که کاربرد های خاص خود را دارد و انواع متفاوتی نیز دارد.

پارچه میکرو به دلیل ویژگی‌های منحصربه‌فردی که دارد یکی از پرطرفدارترین پارچه‌های دنیای مد محسوب می‌شود؛ چنانچه قصد دارید با انواع ویژگی‌ها و کاربردهای پارچه میکرو در خیاطی آشنا شوید، پیشنهاد می‌کنیم در ادامه این مقاله از مجموعه دوخت برتر همراه ما باشید.

 

انواع پارچه میکروتوضیحات کوتاه
پارچه میکرو سادهپارچه با بافت ظریف و لطافت بالا که سطحی صاف دارد و تنوع رنگی زیادی را شامل می‌شود.
پارچه میکرو کج‌راهپارچه‌ای با تار و پود کج بافته شده و سطح برجسته که مناسب دوخت مانتو، دامن، کت و شلوار است.
پارچه میکرو میله‌ایپارچه‌ای با راه‌های عمودی و تن‌خور شیک که برای دوخت کت‌های اسپرت مناسب است.
پارچه میکرو مخملیپارچه‌ای نرم و لطیف با ظاهر لوکس که بیشتر در تولید روکش مبلمان، پرده و لباس‌های زمستانی کاربرد دارد.
پارچه میکرو ژرسهپارچه‌ای بافت خاص که بیشتر در دوخت لباس‌های ورزشی و لباس‌های زیر استفاده می‌شود.
پارچه میکرو فایبرپارچه‌ای از الیاف ریز میکرو که برای تولید حوله و دستمال به دلیل جذب رطوبت بالا مناسب است.
پارچه میکرو ضد آبپارچه‌ای با روکش مقاوم به رطوبت که در طراحی و تولید بارانی و چادر کاربرد دارد.

پارچه میکرو چیست؟

اگر به طراحی پارچه و لباس علاقه‌مند باشید حداقل یک بار نام پارچه میکرو به گوشتان خورده است. پارچه میکرو از پلی استر یا پلی آمید تشکیل شده است و تا حدودی ضد آب می‌باشد. تار و پود این پارچه بسیار ظریف بافته شده و جنس سطح رو و پشت آن با یکدیگر متفاوت هستند؛ سطح رویی پارچه میکرو مشابه پارچه جیر نرم، لطیف و مات بوده و سطح پشتی آن لیز و براق می‌باشد. لازم به ذکر است که جنس پارچه میکرو غالبا از الیاف مصنوعی تهیه و تولید شده است؛ به طوری که 80 درصد الیاف این پارچه را الیاف مصنوعی تشکیل می‌دهند. این پارچه کاربردی در اوایل دهه 1990 میلادی برای اولین بار در کشور سوئد مورد استفاده قرار گرفت. امروزه، در سراسر دنیا به دلیل خاصیت‌های مثبت و جذابیت‌های ظاهری که این پارچه دارد، برای موارد متنوعی از آن استفاده می‌شود. یکی از دلایل پرکاربرد بودن پارچه میکرو، ویژگی‌های جذاب آن است که تمام این ویژگی‌ها و خصوصیات بارز، در کنار یکدیگر پارچه‌ایی به نام میکرو را تشکیل داده‌اند.

استفاده از پارچه میکرو

کاربردهای پارچه میکرو در خیاطی

ظاهر زیبا، لطافت و ظرافت پارچه میکرو باعث شده تا این پارچه یکی از کاربردی‌‌ترین و پرطرفدارترین پارچه‌ها در صنعت خیاطی باشد. در ادامه به 7 مورد از کاربردهای پارچه میکرو پرداخته شده است.

1.   کاربرد پارچه میکرو در فصل‌های سرد سال

این پارچه به دلیل وزن سبک و جنس لطیفی که دارد، برای دوخت لباس‌هایی که در فصل‌های سرد سال هستند انتخاب بسیار مناسبی است. برای مثال پارچه میکرو انتخاب مناسبی برای دوخت انواع کاپشن‌ و ژاکت در فصل‌های پاییز، زمستان و حتی بهار می‌باشد. در صورتی که قصد آشنایی بیشتر با پارچه‌های مناسب فصل‌های سرد را دارید، مقاله‌ی بهترین پارچه‌های پاییزه را از دست ندهید.

2.   کاربرد پارچه میکرو در فصول گرم و معتدل

پارچه میکرو به دلیل بافت نرم و سبکی که دارد، علاوه بر کاربردی بودن در فصل‌های سرد، مناسب فصل‌های گرم مانند بهار و تابستان نیز می‌باشد. پارچه میکرو، می‌تواند انتخاب خوبی برای دوخت انواع مانتو در فصل بهار باشد، همچنین در فصل تابستان نیز می‌توان از این پارچه برای دوخت دامن و شلوار استفاده کرد. برای آشنایی بیشتر با پارچه‌های مناسب فصل‌های بهار و تابستان، پیشنهاد می‌کنیم مقاله‌ی پارچه‌های مناسب فصل بهار و مقاله‌ی آشنایی با بهترین پارچه‌های تابستانی را مطالعه کنید.

3.   کاربرد پارچه میکرو در دوخت لباس زنانه

پارچه میکرو به دلیل مقاومت، نرمی و تن‌خور زیبایی که دارد، مورد مناسبی برای تولید لباس‌های زنانه محسوب می‌شود. همچنین به علت رنگ‌بندی بی‌نظیر و متنوعی که دارد مناسب برای دوخت انواع لباس‌های زنانه مانند پالتو، مانتو، کت و‌ دامن است .

4.   کاربرد پارچه میکرو برای دوخت لباس‌های ورزشی

این پارچه به دلیل سبک بودن و قدرت تنفس‌پذیری بالا، جریان هوا را به خوبی از خود عبور می‌دهد؛ به همین دلیل است که پارچه میکرو در انجام فعالیت‌های ورزشی مورد استفاده قرار می‌گیرد و کاملا مناسب دوخت لباس‌ها و پوشاک ورزشی است . همچنین خوب است که درباره ویژگی های لباس ورزشی مناسب به مطلب زیر از سایت midwestworld نیز توجه داشته باشید:

Functional sportswear must be breathable to transport moisture like sweat from the body to the outside of the material without issue. If the clothing doesn’t do this, anyone wearing it will quickly become too hot or too cold, which can cause injury like muscle strain and cramps.
"لباس‌های ورزشی کاربردی باید قابلیت تنفس داشته باشند تا رطوبتی مانند عرق را بدون مشکل از بدن به خارج از مواد منتقل کنند. اگر لباس این کار را انجام ندهد، هرکسی که آن را می پوشد به سرعت خیلی گرم یا خیلی سرد می شود، که می تواند باعث آسیب هایی مانند کشیدگی عضلات و گرفتگی شود."

5.   کاربرد پارچه میکرو برای دوخت پرده‌ و روکش مبلمان

این پارچه منحصربه ‌فرد به دلیل زیبایی، دوام بالا و مقاوم بودن به عنوان پارچه برای دوخت روکش مبلمان و همچنین دوخت پرده نیز مورد استفاده می‌باشد. پارچه میکرو با ظاهری که دارد جلوه‌ی منزل شما را دو چندان کرد و ظاهری شاداب به آن می‌بخشد.

6.   پارچه میکرو برای دوخت روتختی

همانطور که گفته شد پارچه میکرو دارای الیاف مصنوعی می‌باشد و بسیار نرم و لطیف است، به همین دلیل برای احساس راحتی و آرامش بیشتر می‌توان از آن به عنوان پارچه روتختی استفاده کرد. این پارچه بادوام به علت رنگبندی و تنوع رنگی بالایی که دارد، به دکوراسیون اتاق خواب شما جلا می‌بخشد .

7.   پارچه میکرو برای دوخت محصولات بهداشتی

نرمی، ضد حساسیت بودن، سبکی و مقاومت بالای پارچه میکرو در برابر رطوبت، باعث شده انتخاب مناسبی برای دوخت پوشاکی مانند حوله ، لیف و بسیاری از محصولات بهداشتی دیگر باشد .

کاربرد های پارچه میکرو

انواع پارچه میکرو

پارچه میکرو با توجه به جنس الیاف و ظاهری که دارد، به انواع مختلفی تقسیم می‌شود. هر یک از انواع پارچه میکرو، کاربردها و ویژگی‌های مخصوص خود را دارند که در ادامه به آن اشاره شده است.

·      پارچه میکرو ساده

پارچه میکرو ساده به دلیل بافت ظریف و لطافت بالا، سطحی صاف دارد و تنوع رنگی بسیار بالایی را شامل می‌شود.

·      پارچه میکرو کج‌راه

تار و پود پارچه میکرو کج‌راه، به شکل راه‌های کج بافته شده و سطح آن برجسته است. این پارچه مناسب دوخت انواع مانتو، دامن، کت و شلوار می‌باشد.

·      پارچه میکرو میله‌ای

پارچه میکرو میله‌ای، راه‌های عمودی دارد و در عین سبکی دارای تن‌خور شیک و زیبایی می‌باشد. با استفاده از پارچه میکرو میله‌ای می‌توانید زیباترین کت‌های اسپرت را بدوزید.

·      پارچه میکرو مخملی

پارچه میکرو مخملی سطحی نرم، لطیف و ظاهری لوکس دارد و بیشتر در تولید روکش مبلمان، پرده و حتی لباس‌های زمستانی کاربرد دارد .

·      پارچه میکرو ژرسه

پارچه میکرو ژرسه به دلیل بافت خاصی که دارد بیشتر در دوخت لباس‌های ورزشی و لباس‌های زیر، استفاده می‌شود .

·      پارچه میکرو فایبر

پارچه میکرو فایبر، از الیاف بسیار ریز میکرو تولید شده و یکی از رایج‌ترین انواع این پارچه است. میکرو فایبر به دلیل داشتن قابلیت جذب رطوبت بالا، انتخاب خوبی برای تولید انواع حوله و دستمال محسوب می‌شود.

·      پارچه میکرو ضد آب

پارچه میکرو ضد آب، از الیاف میکرو با روکش مقاوم به رطوبت ساخته شده است که در طراحی و تولید انواع بارانی و چادر کاربردی است.

ویژگی های پارچه میکرو

ویژگی‌های جذاب پارچه میکرو، باعث شده تا این پارچه یکی از محبوب‌ترین پارچه‌ها محسوب شود. در ادامه به برخی از این ویژگی‌ها اشاره شده است.

  • سبک بودن
  • ظاهری زیبا و تن خوری فوق العاده
  • داشتن جنس لطیف و نرم
  • کاربردهای متنوع
  • بافت ریز و پرتراکم
  • دارای بافت متفاوت سطح رویه و پشت
  • مقاومت و ماندگاری بالا
  • عدم آبرفت
  • عدم نیاز به اتوکشی روزانه

همچنین در نظر داشته باشید که سایت cimmino درباره ویژگی های این پارچه مطلب زیر را آورده است:

One of the main features of the microfiber is its capillarity, being three times thinner than cotton and two times more than silk. Among other peculiarities, we can mention the following: soft and pleasant to the touch; antibacterial and hypoallergenic; absorbent and breathable; easy to clean.

"یکی از ویژگی های اصلی میکروفیبر مویینگی آن است که سه برابر نازکتر از پنبه و دو برابر بیشتر از ابریشم است. از ویژگی های دیگر می توان به موارد زیر اشاره کرد: نرم و دلپذیر در لمس. ضد باکتری و ضد حساسیت؛ جاذب و تنفس؛ آسان برای تمیز کردن"

رنگ‌بندی پارچه میکرو

همانطور که می‌دانید پارچه‌ میکرو، از الیاف مصنوعی مانند پلی ‌استر و پلی آمید ساخته شده که به همین دلیل رنگ‌های مختلف به ‌راحتی روی آن‌ها اعمال می‌شود و طیف وسیعی از رنگ‌ها را در این پارچه به وجود می‌آورد. رنگ‌های پارچه میکرو درخشندگی، شفافیت، ظرافت و ماندگاری بسیار بالایی دارند و حتی پس از چندین بار شست و شو به هیچ وجه کدر نمی‌شوند. از آن‌جایی که پارچه میکرو اغلب برای فصل‌های معتدل سال استفاده می‌شود بهتر است برای تهیه آن از رنگ‌های گرم مانند قرمز، قهوه‌ای، نارنجی و آجری استفاده کنید.

مزایای پارچه میکرو

نحوه شست و شوی پارچه میکرو

شست و شوی پارچه میکرو در ماشین لباس‌شویی مانعی ندارد و باعث آسیب و چروک شدن آن نمی‌شود؛ اما به دلیل ظریف بودن و لطافت این پارچه بهتر است به نکات ذکر شده دقت داشته باشید.

  • استفاده از شوینده‌های مناسب و ترجیحا بدون عطر و بو
  • به طور کلی از مواد شوینده بدون لیبل اصالت و پودر های آنزیم‌دار خودداری‌ کنید
  • استفاده نکردن از آب داغ برای شست و شوی پارچه میکرو؛ بهتر است برای شست و شوی پارچه میکرو از آب ولرم و ملایم استفاده کنید، چرا که استفاده از آب داغ باعث می‌شود در کمترین زمان الیاف پارچه حالت کهنگی به خود بگیرد .
  • استفاده نکردن از درجه خشک کن بالا
  • پس از شستن،  پارچه را بتکانید تا چروک‌های آن به‌طور طبیعی باز شوند
  • مرطوب کردن لباس به صورت جزیی در حین اتو کشیدن باعث جلوگیری از آسیب دیدن آن می‌شود

سخن پایانی

پارچه میکرو ، پارچه‌ای لطیف، با ظرافت و مقاومت بالا است که در صورت شست و شوی اصولی، دچار رنگ پریدگی و چروک شدن نمی‌شود و همچنین دارای ویژگی‌های قابل توجه و خاصی است که آن را تبدیل به یکی از پرطرفدارترین پارچه‌های صنعت خیاطی کرده. ناگفته نماند، چنانچه از پارچه میکرو به درستی استفاده کنید و نکات مربوط به آن را رعایت کنید، می‌توانید تا سال‌ها از این پارچه استفاده کنید.

سوالات متداول

الیاف پارچه میکرو چه نوع الیافی است؟
پارچه میکرو، از الیاف پلی استر و پلی آمید تشکیل شده است؛ همچنین الیاف به کار رفته در این پارچه‌ها بسیار نازک و ظریف هستند، به‌طوری که قطر آن‌ها کمتر از یک دسی‌متر است.

پارچه میکرو مناسب استفاده در چه فصل‌هایی می‌باشد؟
پارچه میکرو با توجه به جنس و الیاف به کار رفته در تولید آن، می‌تواند مناسب تمام فصل‌ها باشد.

چرا پارچه میکرو در دوخت لباس‌های ورزشی کاربرد دارد؟
پارچه میکرو به دلیل قدرت تنفس‌پذیری بالایی که دارد جریان هوا را به خوبی از خود عبور می‌دهد، به همین دلیل این پارچه مورد مناسبی برای دوخت لباس‌های ورزشی محسوب می‌شود.

تیم تحریریه دوخت برتر

نویسنده
اشتراک گذاری در :‌

دیدگاه خود را درباره این بلاگ بنویسید

با ارسال دیدگاه خود درباره این بلاگ به بهبود و کیفیت بلاگ ها کمک کنید.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دوخت برتر است.