هرم فشن چیست و چه اهمیتی دارد؟ | با سطوح مختلف هرم فشن آشنا شوید.


تیم تحریریه دوخت برتر

نویسنده
۵ آبان ۱۴۰۳
زمان حدودی مطالعه:6 دقیقه

دسته بندی :

دسته‌بندی نشده
هرم فشن چیست و چه اهمیتی دارد؟ | با سطوح مختلف هرم فشن آشنا شوید.
برند های مختلفی در دنیای فشن فعایت های گوناگونی انجام می دهند. هرم فشن یک هرم فرضی است که برند های مختلف صنعت فشن و کیفیت تولید آنها را به صورت شماتیک نشان می دهد.

در دنیای مد و فشن، برندهای زیادی مشغول به فعالیت هستند که هر کدام از آن‌ها ویژگی‌های خاص خود را دارند. شاید برای شما هم این سوال پیش آید که کدام برندها، جزء برندهای لوکس و کدام یک جزء برندهای فست فشن هستند؟ در جواب این سوال باید گفت که با مطالعه این مقاله از دوخت برتر، می‌توانید پاسخ تمام پرسش‌های خود در رابطه با هرم فشن را پیدا کنید.

هرم فشن چیست؟

هرم فشن هرمی است که برندهای دنیای فشن را بر اساس ویژگی‌هایی از جمله کیفیت و قیمت، طبقه‌بندی و به سطوح مختلف تقسیم می‌کند. برندهایی که در راس هرم قرار گیرند از اعتبار، کیفیت و قیمت بیشتری برخوردار هستند و برندهای لوکسی محسوب می‌شوند.
این هرم به شما نشان می‌دهد که برندهای دنیای مد در چه وضعیتی نسبت به یکدیگر قرار دارند، به همین دلیل اکثر برندها برای دستیابی به راس هرم در تلاش و رقابت شدیدی هستند. اما نکته قابل توجه این است که رسیدن به راس هرم به معنای تثبیت موقعیت برند نیست و در صورت بروز خطا در خدمات، اعتبار آن برند به طور کامل از دست می‌رود. برای مثال زمانی که برند Tiffany And Co  دست به فروش جواهرات نقره به جای طلا و الماس زد، اعتبار خود را به عنوان یک برند لوکس از دست داد. از این رو یک برند پس از دست یافتن به موفقیت و راس هرم، می‌بایست همواره به تلاش خود ادامه دهد و بهترین خدمات و محصولات را به مشتریان خود عرضه کند.

سطوح مختلف هرم فشن

بررسی سطوح مختلف هرم فشن

همانطور که گفته شد، هرم فشن از سطوح مختلفی تشکیل شده است که برندها را با توجه به ویژگی‌های آن‌ها دسته‌بندی می‌کند. در ادامه به معرفی سطوح مختلف هرم فشن به صورت کامل پرداخته شده است.

1. اوت کوتور (Haute Couture)

 اوت کوتور واژه‌ای فرانسوی است و به بالاترین سطح از مد و فشن گفته می‌شود. در زبان فرانسوی اوت به معنای عالی رتبه و کوتور به معنای دوخت است. در واقع اوت کوتور به لباس‌های گفته می‌شود که توسط خیاطان بسیار حرفه‌ای و با رعایت اصول خاصی طراحی و دوخته می‌شوند.
مشتریان برندهای اوت کوتور اغلب افراد ثروتمند و سلبریتی‌ها هستند و لباس‌ها کاملا با توجه به فرم اندام و با استفاده از مرغوب‌ترین پارچه‌ها و متریال‌ها تولید می‌شوند. در دنیای مد، طراحان و برندهایی که لباس‌های اوت کوتور تولید می‌کنند جزء معتبر و لوکس‌ترین برندهای دنیا محسوب می‌شوند.
برخی از برندهای اوت کوتور شامل برندهایی از جمله دیور (Dior)، آرمانی (Armani)، شنل (Chanel)، ولنتینو (Valentino)، اسکیاپارلی (Schiaparelli)، ژیوانشی (Givenchy) می‌شوند.

2. برندهای لوکس (Luxury fashion)

برند های مطرح فشن

در دومین طبقه از هرم فشن، برندهای لوکس قرار دارند و تفاوت آن‌ها با برند‌های اوت کوتور در تولید محصولات به صورت صنعتی است. در برندهای لوکس لباس‌ها به صورت سایزبندی‌های استاندارد تولید می‌شوند و خبری از شخصی دوزی‌های اوت کوتور نیست. این برندها محصولات خود را به صورت محدود تولید می‌کنند و کالکشن‌های خود را در هفته‌های مد پاریس، لندن، میلان و نیویورک به نمایش می‌گذارند.
برخی از این برندها، برندهای گوچی(Gucci) ، پرادا (Prada)، ورساچی (Versace)، ارمز (Hermes)، بربری (Burberry) هستند.

3. برندهای پل(Bridge Brands)

طبقه بعدی هرم فشن به برندهای پل اختصاص دارد. در واقع این برندها پلی برای طراحان لباس محسوب می‌شوند و طراحانی که قصد همکاری با سطوح بالاتر یعنی برندهای لوکس و اوت کوتور را دارند، با کمک این برندها شانس خود را برای پیشرفت امتحان می‌کنند. از مهم‌ترین برندهایی که می‌توان از آن‌ها به عنوان برندهای پل یاد کرد آرمانی  (Armani) و رالف لورن (Ralph Lauren) هستند.

4. خطوط انتشار(Diffusion Lines)

برخی از طراحان که با برندهای اوت کوتور همکاری می‌کنند، طرح‌های خود را با کیفیت و قیمت پایین‌تر و به صورت انبوه تولید می‌کنند که به همین دلیل به آن خطوط انتشار گفته می‌شود. این طبقه از هرم فشن در دهه‌‌های گذشته از محبوبیت بالایی برخوردار بود و انتخاب بیشتر جوان‌ها محسوب می‌شد اما امروزه با گسترش هرم فشن، دیگر از محبوبیت سابق برخوردار نیست.

5. High Street

برندهای High Street نسبت به برندهای فست فشن از کیفیت و قیمت بالاتری برخوردار هستند و آسیب کمتری به طبیعت می‌رسانند. این برندها فروشگاه‌های زیادی در شهرهای بزرگ راه اندازی کرده و مشتریان خاص خود را دارند.  برندهای نکست (Next)، بوهو (Boohoo)، مارک اند اسپنسر (Marks & Spencer) در طبقه برندهای High Street قرار دارند.

6. فست فشن(fast fashion)

تاثیر فست فشن در هرم فشن چیست؟

برندهای فست فشن به برندهایی گفته می‌شود که در مدت زمان کوتاه و با مواد اولیه بی‌کیفیت شروع به تولید انبوه ترندترین لباس‌های روز دنیا می‌کنند. ناگفته نماند که برندهای فست فشن تهدید بزرگی برای طبیعت و کره زمین محسوب می‌شوند، چرا که با استفاده از منسوجات نفتی ارزان قیمت در فرایند تولید محصولات خود باعث خسارات جبران‌ناپذیری همچون آلودگی محیط زیست، تغییرات آب و هوایی و انتشار گازهای گلخانه‌ای می‌شوند. برندهای زارا (Zara)، برشکا (Bershka)، منگو (Mango)، H&M و شین (Shien) از جمله نامدارترین برندهای فست فشن دنیا هستند.

7. برندهای اقتصادی(Economy)

در پایین‌ترین قسمت هرم فشن، برندهای اقتصادی وجود دارند که محصولاتی با کیفیت و قیمت بسیار پایین در حجم انبوه تولید و روانه بازار می‌کنند. این برندها برای به حداقل رساندن قیمت، محصولات خود را در کشورهایی با نیروی کار ارزان مانند چین و بنگلادش تولید می‌کنند.

برندهای مختلف بر چه اساسی در هرم فشن دسته‌بندی می‌شوند؟

· کیفیت پارچه

کیفیت پارچه، یکی از مهم‌ترین دلایل در مشخص کردن موقعیت برند در هرم فشن است. یک برند اوت کوتور و لوکس همواره از بهترین پارچه‌ها برای تولید محصولات خود استفاده می‌کند که همین امر باعث ماندگاری و طول عمر بیشتر لباس می‌شود. پارچه با کیفیت را می توان با توجه به فاکتور های مختلفی انتخاب کرد که یکی از آنها قیمت پارچه است. به این مطلب از سایت dempseyuniform توجه کنید:

Quality comes with a price, and more often than not, unusually cheap items are an indication that corners have been cut when it comes to either the material or the labor (or both). The price point should match the item in appearance and quality.

"کیفیت معمولا با قیمت بالا همراه است و معمولا قیمت های غیر منطقی نشانه این است که این پارچه بی کیفیت است حالا یا از مواد بی کیفیت ساخته شده است یا پروژه تولید پارچه از کیفیت بالایی برخودار نبوده است یا نشانی از هردو است. قیمت همواره می تواند ملاک ارزیابی کیفیت یک پارچه باشد."

· فرایند ساخت حرفه‌ای

فرایند ساخت حرفه‌ای محصولات یکی دیگر از ویژگی‌هایی است که برندها بر آن اساس به سطوح مختلف تقسیم می‌شوند. دوخت لباس‌ها به صورت دست‌دوز و با نهایت دقت باعث بهتر شدن خروجی کار و در نتیجه دستیابی برند به راس هرم می‌شود.

· خدمت‌رسانی حرفه‌ای و باکیفیت به مشتری

تمام برندها در دنیای فشن موظف هستند تا بهترین و باکیفیت‌ترین خدمات را به مشتریان خود ارائه دهند، چرا که یکی از مهم‌ترین دلایل محبوبیت برندها خدمت‌رسانی حرفه‌ای و باکیفیت به مشتری است.

· تبلیغات گسترده

تبلیغات درست و در راه اصولی، می‌تواند باعث رشد و محبوبیت یک برند شود. به همین دلیل اکثر برندهای دنیای مد به دنبال جذب مخاطب و گسترش مشتریان خود از طریق تبلیغات هستند.

جمع‌بندی

به طور کلی هرم فشن، به افراد کمک می‌کند تا متوجه موقعیت و جایگاه هر برند در صنعت فشن شوند و با توجه به آن لباس‌های خود را انتخاب کنند. در این مقاله از دوخت برتر به معرفی هرم فشن و سطوح آن پرداخته شد، امیدواریم این مقاله برای شما کارآمد بوده باشد. توصیه می شود اگر به دنبال دوره های آموزش خیاطی حرفه ای هستید از صفحه دوره های خیاطی دوخت برتر دیدن فرمایید.

سوالات متداول

سطوح هرم فشن بر چه اساسی طبقه‌بندی می‌شود؟
سطوح هرم فشن بر اساس ویژگی‌هایی از جمله کیفیت و قیمت، طبقه‌بندی و به سطوح مختلف تقسیم می‌شوند.

هرم فشن شامل چه سطوحی می‌شود؟
هرم فشن شامل اوت کوتور، برندهای لوکس، برندهای پل، خطوط انتشار، High Street، فست فشن و برندهای اقتصادی می‌شود.

برندهای فست فشن چه برندهایی هستند؟
برندهای فست فشن، برندهایی هستند که در مدت زمان کوتاه و با مواد اولیه بی‌کیفیت شروع به تولید انبوه ترندترین لباس‌های روز دنیا می‌کنند. این برندها تهدید بزرگی برای طبیعت و کره زمین محسوب می‌شوند، به این دلیل که از منسوجات نفتی ارزان قیمت در فرایند تولید محصولات خود استفاده می‌کنند.

تیم تحریریه دوخت برتر

نویسنده
اشتراک گذاری در :‌

دیدگاه خود را درباره این بلاگ بنویسید

با ارسال دیدگاه خود درباره این بلاگ به بهبود و کیفیت بلاگ ها کمک کنید.