انواع زیپ و تاریخچه زیپ | بررسی 6 مورد زیپ پر کاربرد در خیاطی


تیم تحریریه دوخت برتر

نویسنده
۱ شهریور ۱۴۰۳
زمان حدودی مطالعه:4 دقیقه

دسته بندی :

مشاهیر و تاریخچه
انواع زیپ و تاریخچه زیپ | بررسی 6 مورد زیپ پر کاربرد در خیاطی
    شاید به سختی بتوانید کسی را پیدا کنید که نداند زیپ چیست و از کاربرد آن چیزی نداند. اما شما به عنوان یک خیاط لازم است که با انواع زیپ و کاربرد هر مدل از زیپ آشنا باشید تا بتوانید از زیپ ها در موقعیت های لازم به درستی استفاده کنید. قبل از هر چیز شاید آشنایی با تاریخچه زیپ برایتان جالب باشد.

    زیپ یکی از ابداعات مهم در دنیای لباس و خیاطی است که تاریخچه‌ای طولانی دارد. این ابزار کوچک اما موثر، در راحت‌تر کردن روند پوشیدن و نحوه‌‌ی استفاده از لباس نقش بسیار مهمی داشته است. 

    در سال ۱۸۵۱، یک مهندس امریکایی به نام الیاس‌هو ویتنی برای اولین‌بار حق ابداع زیپ را به نام خود ثبت کرد. اما استفاده گسترده از زیپ در لباس‌ها و لوازم دیگر، از دهه ۱۹۳۰ و با خلق زیپ‌های فلزی و پلاستیکی شروع شد. 

    اولین زیپ‌های پلاستیکی توسط شرکت برلینر چرمان ارائه شدند و این ابزارهای جدید به دلیل سبکی و قابلیت استفاده آسان، به سرعت مورد توجه قرار گرفتند.

    از آن زمان تاکنون، زیپ به یکی از اجزای حیاتی و ضروری در تولید لباس‌ها و محصولات دیگر تبدیل شده است. طراحی‌های مختلف زیپ و انواع متفاوت آن برای استفاده در لباس‌های مختلف، هم به زیبایی لباس‌ها کمک کرده و هم در کاربرد لباس‌ها تاثیر بسزایی دارد. به عنوان یکی از ابزارهایی که تا حد زیادی به راحتی و کارایی در استفاده از لباس‌ها و محصولات دیگر کمک می‌کند، زیپ به عنوان ابتکاری اثربخش در دنیای مد و لباس، همواره توجه  طراحان لباس و خیاطان زیادی را به خود جلب می‌کند.  توصیه میشود که با شرکت در دوره های خیاطی دوخت برتر و تماشای ویدئوهای آموزشی مهارت خیاطی خود را افزایش دهید.

    کاربرد های زیپ

    1. سهولت استفاده: زیپ‌ها باعث می‌شوند لباس‌ها به راحتی قابلیت باز و بسته شدن داشته باشند. این امر همچنین سبب می‌شود که لباس با استفاده از زیپ آسان‌تر و سریع‌تر پوشیده شود، در نهایت استفاده از زیپ منجر به افزایش کارایی و راحتی در استفاده از لباس می‌شود.

    2. جلوگیری از پاره شدن یا آسیب دیدن لباس: زیپ‌ها به عنوان یک روش قوی برای اتصال دو قسمت لباس به یکدیگر عمل می‌کنند. این اتصال محکم، از پاره شدن یا خراب شدن لباس در زمان استفاده جلوگیری می‌کند.

    3. جلوه و زیبایی: زیپ‌ها می‌توانند به عنوان یک عنصر زینتی و زیبایی در طراحی لباس‌ها استفاده شوند. طراحان مد با استفاده از زیپ‌ها می‌توانند الگوها و طرح‌های جذابی را در لباس‌ها ایجاد کنند که به آن‌ها زیبایی و شکوه بیشتری ببخشد. این روزها علاوه بر اینکه زیپ‌های مخفی می‌توانند به جذابیت لباس کمک کنند، زیپ‌های بزرگ و رنگی روی لباس یا کیف‌ها هم به صنعت مد و لباس وارد شده‌اند. 

    4. انعطاف پذیری در طراحی: زیپ‌ها به طراحان اجازه می‌دهند تا لباس‌ها را با انواع مختلفی از فرم‌ها و سبک‌ها طراحی کنند. وجود زیپ به طرح و استایل لباس، امکان تغییر شکل می‌دهد و استفاده چند منظوره از لباس‌ها را ممکن می‌سازد.

    به طور کلی، زیپ به عنوان یک ابزار کاربردی و زینتی، نقش مهمی در زیبایی، کاربردی بودن و انعطاف پذیری لباس‌ها دارد و بدون شک یکی از ابزارهای اساسی در صنعت خیاطی و طراحی لباس‌ محسوب می‌شود. اگر به طراحی پوشاک علاقه دارید، دوره طراحی لباس دوخت برتر را از دست ندهید. 

    انواع زیپ از لحاظ ظاهر و کاربرد: 

    1. زیپ معمولی یا افقی (Zipper): به طور معمول از این زیپ در انواع لباس‌ها از جمله ژاکت، بلوز و شلوارها و حتی کیف‌ها استفاده می‌شود.

    2. زیپ‌های مخفی (Invisible Zippers): این نوع زیپ‌ها در لباس‌های مجلسی و رسمی کاربرد دارند. این نوع زیپ زیر پارچه لباس قرار داده شده و از نظر ظاهری به راحتی قابل مشاهده نیستند.

    3. زیپ‌های دوطرفه (Double-Sided Zippers): این نوع زیپ‌ها دو دنده دارند که از هر دو طرف قابل باز و بسته شدن هستند. این زیپ‌ها در کیف‌ها و لباس‌هایی که نیاز به باز شدن از هر دو سمت دارند مورد استفاده قرار می‌گیرند.

    جالب است بدانید که بنا بر گفته سایت araratpoosh می توان از زیپ های دو طرفه در کاپشن و برای کنترل بهتر دما استفاده کرد:

    این ویژگی به کاربر امکان متناسب کردن نیاز خود به گرما یا خنکی را می‌دهد. در روزهای سرد، می‌توان زیپ کاپشن را بسته کرده و همچنین در روزهای گرم، باز کردن یکی از طرفه‌ها به کاربر امکان تهویه مناسب را می‌دهد.

    4. زیپ مقاوم در برابر آب (Waterproof Zippers): این نوع زیپ برای لباس‌هایی که باید در برابر آب، باران و برف باید مقاومت داشته باشند، مثل پوشاک ورزشی و لباس‌های کوهنوردی استفاده می‌شود.

    5. زیپ مسطح (Flat Zippers): زیپ‌هایی که به جای یک نوار، دو نوار مسطح دارند و اغلب در لباس‌های ضخیم مانند کفش‌ها یا کیف‌ها استفاده می‌شوند.

    6. زیپ‌های خودکار (Automatic Zippers): این زیپ‌ها با یک دکمه یا سیستم خودکار، به صورت خودکار باز و بسته می‌شوند. معمولاً در لباس‌های ورزشی یا کفش‌های ورزشی استفاده می‌شوند.

    سخن پایانی

    هر نوع زیپ برای نیازهای خاص و محصولات مختلف طراحی شده است و بر اساس کاربردهای خاصشان، در محصولات مختلف به کار می‌روند. حالا که با انواع زیپ آشنا شدید شاید بهتر باشد که انواع پارچه را نیز بهتر بشناسید. توصیه میشود برای اطلاعات بیشتر به صورت منظم بلاگ دوخت برتر را چک کنید.

    تیم تحریریه دوخت برتر

    نویسنده
    اشتراک گذاری در :‌

    دیدگاه خود را درباره این بلاگ بنویسید

    با ارسال دیدگاه خود درباره این بلاگ به بهبود و کیفیت بلاگ ها کمک کنید.